GRAMMA: Vinurile albe sunt preferate în sezonul cald

România este una dintre țările europene recunoscute pentru vinul deosebit pe care îl produce. O regiune prețuită pentru soiurile sale este Moldova, de unde vin și sortimentele roșii, albe și roze ale GRAMMA.

Etichetele de pe sticlele de vin, realizate de maestrul Horațiu Mălăele, au ajuns și în Forbes, catalogate ca fiind printre cele mai frumoase din lume.

Producătorul își crește soiurile de struguri pe dealurile din Vișan și acestea sunt recunoscute pentru aromele plăcute, subtile și pentru aciditatea ridicată, care oferă vinului senzația de prospețime. În plin sezon estival, GRAMMA prezintă câteva detalii despre consumul acestei băuturi și care sunt cele mai populare produse în sezonul cald.

Zona în care noi ne cultivăm strugurii este un pilon fundamental pentru un vin pentru că îi influențează atât calitatea, cât și personalitatea. Același soi, cu aceeași tehnologie aplicată în procesul de producție, va fi diferit de la un deal la altul. Cu atât mai mult de la o regiune la alta. Cred că acesta este și farmecul vinului. Noi am fost norocoși, deoarece soiurile pe care le avem ne-au ales pe noi. Vița pe care am găsit-o aici ne-a inspirat să producem vinurile GRAMMA.

Vinurile noastre sunt cât se poate de sincere, pentru că redau exact specificul zonei, al terrroirului. Cel alb, Aligote de exemplu, s-a născut în regiunea Burgundia, Franța, dar și-a găsit a doua casă la Iași. Este un soi tot mai rar și tocmai din acest motiv a devenit special“, explică Marian Olteanu, manager general GRAMMA.

Consumul de vin se referă, în special, la echilibru, pentru că acesta contribuie la păstrarea unei stări generale bune de sănătate și la buna dispoziție. Specialiștii GRAMMA consideră că fiecare persoană preferă altfel vinul, preferă anumite sortimente, dar această băutură înseamnă, mai ales, o altă experiență. Astfel, pentru cină este bun orice tip de vin, atât timp cât combinația aleasă este una pe gustul consumatorului. Însă, în general, vinul alb e recomandat pentru preparate din carne albă și alături de brânzeturi moi. Soiurile roșii cer alături carne roșie și brânzeturi bine maturate.

Vinul GRAMMA este disponibil în mai multe orașe din țară, pe cele mai importante piețe: Iași, orașul de proveniență, Cluj, București. În egală măsură, acesta poate fi găsit și în orașele unde se practică intens turismul, în zona litoralului, în Constanța, Mamaia, Vama Veche, dar și la munte, în Brașov sau Sibiu.

Până în prezent, cele mai căutate vinuri albe au fost Aligote, Cuvee Vișan alb (Cupaj de Aligote, Fetească regală și Fetească albă) și Metaph alb. Dintre cele roșii, cele mai cerute au fost Metaph rose și Cuvee Vișan rose. Pentru 2017, GRAMMA își propune să consolideze relația cu partenerii și consumatorii actuali.

Despre GRAMMA Wines 

GRAMMA Wines este una dintre cele mai importante companii producătoare de vinuri din nord-estul României. Acesta, cu o cifră de afaceri de peste 250.000 euro pe an, adică echivalentul a peste 50.000 de sticle, vinde atât la noi în țară, cât și peste hotare, în state precum Letonia, Olanda, Italia și Japonia.

Via deținută de companie produce aproximativ 100.000 de litri de vin pe an. GRAMMA scoate pe piață circa 11 sortimente diferite, dintre care cel mai bine vândut este vinul Aligote.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Primăvara vine cu arome fresh și parfumuri florale

Odată cu venirea primăverii, parfumurile ne trezesc simţurile și dincolo de contribuția lor la imaginea personală, în plan mai profund, te poți conecta cu miresmele și gingășia naturii, te poț... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot