Păstrează părul strălucitor și după vacanță!

Mai sunt câteva zile și din punct de vedere calendaristic vara ia sfârșit. Dar noi păstrăm în inimă o grămadă de amintiri frumoase din vacanțe. Însă părul poate nu a fost atât de fericit sub soarele arzător sau în apa mării! Ne-am protejat pielea în timp ce stăteam la plajă, dar câți dintre noi am ales să punem la adăpost și părul?

Privind fotografiile din telefon vom zâmbi încântate de zilele frumoase ale verii, dar privindu-ne părul, am putea să nu mai fim atât de fericite. Uscat, tern și aspru. Cam așa ar putea descrie multe femei părul lor la sfârșitul verii. Și unele dau vina pe șampon, altele pe vopsea sau se gândesc că nu au folosit cantitatea necesară de balsam ori poate că trebuia să înlocuiască balsamul cu masca.

Părul are nevoie de protecție

Specialiștii Wella Professiobals spun că expunerea părului la soare, respectiv la razele UVA și UVB, duce la deteriorarea cuticulelor. Daunele provocate de soare pot apărea sub formă de decolorare, fire uscate și fragile, vârfuri despicate și electrizarea părului. Motiv pentru care în ultimii ani au apărut în magazinele de specialitate produse destinate protecției părului în fața razelor de soare. Dar prea puține femei au auzit despre ele și mai puține le folosesc. Și nu-i de mirare că la sfârșitul verii trebuie să „plătim” factura pentru această lipsă de protecție.

Uscăciunea este cea mai evidentă

La fel cum pielea se usucă atunci când este expusă la soare fără protecție, și părul pierde apă sub acțiunea lui. Studiile au arătat că razele UVA secătuiesc părul de apă, dar și de proteine, lăsându-l extrem de fragil. 

Culoarea pălește

Indiferent dacă avem părul vopsit sau ba, soarele îl va decolora! E adevărat că procesul este mai pronunțat în cazul culorilor deschise - roșu și blond. Și dacă nu ai folosit un șampon de protecție a culorii, cel mai probabil ai constat deja acest lucru. Din fericire există vopsea și putem remedia ușor această problemă. Însă mai întâi ar trebui să-i oferim părului o porție bună de hrănire și apoi să trecem la colorare!

O nouă tunsoare?

Dacă și vârfurile tale sunt deja despicate și îți este aproape imposibil să-ți coafezi părul, s-ar putea ca uleiul să te mai ajute și să te gândești la tuns. E o idee bună pentru a da un aspect sănătos părului, însă nu este de ajuns. Hrănirea și hidratarea trebuie puse pe primul plan. Și este un obiectiv foarte ușor de îndeplinit alegând produsele potrivite.

Ajutor din natură

Micuțele fructe goji sunt foarte apreciate pentru multiplele beneficii pe care le aduc organismului. Unii spun că ele sunt secretul unei vieți lungi. Fructele de goji sunt foarte bogate în nutrienți. Culoarea lor roșu aprins este dată de conținutul ridicat de beta-caroten pe care-l au. Fructele de goji sunt, de asemenea, o mică, dar puternică „bombă” cu aminoacizi. Conțin și alte carotenoide, în afară de beta caroten, inclusiv zeaxantină, luteină, beta-criptoxantină și licopen. Alte substanțe nutritive pe care fructele de goji le au sunt vitaminele B, multă vitamină C și mai mult de 30 de minerale, inclusiv fier, zinc, cupru, calciu, seleniu etc. Acum înțelegi de sunt excelente pentru revitalizarea părului?

Gama Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich conține extract de goji, hrănește și netezește părul uscat sau stresat, redându-i vitalitatea. Mai conține acid oleic și Pathenol, ce asigură hidratare și o bună nutriție pentru păr, în timp ce vitamina E îl protejează de stresul oxidativ (Complexul Nutri-Enrich).

Alege și tu ce e mai bun pentru părul tău!


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

7 zile de vis cu Malta Travel (part I)

Mă tot gândesc ce să vă împărtășesc mai întâi din info trip-ul la care am participat de curând, prin bunăvoința Malta Travel (www.malta.ro).

Cred că voi reveni cu încă un articol, pe

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot