Cele mai noi articole din categoria Cultura

 1 2 3 >  Ultima ›

Noapte albă la Nottara – ediția a II-a

Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul Nottara se alătură proiectului „Noaptea muzeelor”, prin organizarea a trei evenimente separate, desfășurate sub numele „Noapte albă la Nottara – ediția a II-a”.

În acest an, Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, 18 mai, iar programul evenimentelor de la Teatrul Nottara este:

„Visul unei nopți de vară“, o poveste de succes la Teatrul Ion Creangă, cu Ani Crețu în rolul Titaniei

Iubirea nu a fost nicicând mai pur și mai creativ transpusă într-un spectacol pentru copii așa cum se întâmplă în „Visul unei nopți de vară“, unul dintre noile titluri din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Jocul actoricesc, umorul, muzica și dansul au asigurat, încă de la premieră, succesul acestei puneri în scenă.

Adresat copiilor peste 6 ani, „Visul unei nopți de vară“, regizat de Traian Șoimu, este spectacolul care a deschis oficial, la începutul anului, ușile Sălii Mari din Str. Piața Amzei nr. 13.

ELEONIS: Dincolo de partitură, o călătorie a inimii condusă de Elvira Andronicescu, forța creativă din spatele operelor muzicale

Dincolo de ceea ce poți auzi, e ceea ce poți simți. De la primul sunet, conturat cu emoție de un glas suav, până la ultimul, muzica Elvirei Andronicescu ia amploarea unei opere creionate de vibrații înalte. Ceea ce este făcut cu suflet devine terapie pentru cel ce este arhitectul călătoriilor sale prin viață, iar cel ce din suflet dă mai departe, oferă un fundal sonor vieții altora și se transformă în meloterapie.

Muzica ne ghidează în fiecare clipă pașii prin viață. Primul scâncet este, pentru cei mai mulți, un strigăt, însă pentru cei ce înțeleg

Teatrul Independent Arthesium își caută o casă

Teatrul Independent Arthesium organizează pe 10 septembrie evenimentul „Arthesium vrea acasă”, un maraton de teatru, în orașele București și Călărași, cu scopul de a strânge fonduri pentru o locație proprie, în care cursanții Arthesium să-și pună în scenă momentele artistice. 

Evenimentul „Arthesium vrea Acasă” își propune să aducă împreună oameni dornici de a se bucura de teatru, sepectacol și emoție. Visul Arthesium este să deținem un spațiu în care să putem juca mai des piesele pe care le pregătim și să le oferim cu

Un număr record de 10 000 de vizitatori au participat la prima Anuală de artă și știință Neo Art Connect (NAC)

Prima ediție a Anualei de artă și știință Neo Art Connect (NAC) organizată de galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România, curatoriată de Anca Boeriu și Andreea Sandu, se încheie depășind o bornă importantă de peste 10.000 de vizitatori din toată țara.

Neo Art Connect, desfășurat în perioada 18 mai – 31 iulie 2023 a generat o serie de produse culturale remarcabile, situate la intersecția dintre artă și știință, într-un maraton cu peste 25 de expoziții, conectând 10 orașe din țară, peste 40 de spații și organizații partenere, peste 100 de arti

Adrian Titieni vine la „Dialoguri fără mască”

Teatrul Nottara lansează în luna octombrie proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.

Invitatul lunii octombrie este Adrian Titieni, actor de mare succes pe scenă și în film, profesor de Arta Actorului, vedetă de televiziune.

„Fetele Pelican”, în premieră națională, la Teatrul Nottara

Teatrul Nottara anunță premiera oficială a spectacolului Fetele Pelican, care va avea loc joi, 6 octombrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu.

Spectacolul, regizat de Horia Suru, pe un text al The Wardrobe Ensemble, îi reunește în distribuție pe: Crenguța Hariton, Isabela Neamțu, Sorina Ștefănescu, Alexandra Murăruș / Daria Pentelie, Victoria Cociaș, Alexandru Mike Gheorghiu, Șerban Gomoi / Rareș Andrici, Anda Caropol / Anca Bejenaru, Mihaela Subțirică, Răzvan Bănică. Scenografia este realizată de celebra artistă Doina Levintza, coregrafia îi aparține lui Soph

Comedia de mare succes Fazanul revine la Teatrul Nottara

Spectacolul Fazanul de Georges Feydeau revine în repertoriul Teatrului Nottara, într-o nouă distribuție. Prima reprezentație din această stagiune va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu.

Fazanul este o comedie spumoasă, în care jocul aparenţelor, încurcăturile de tot soiul, imprevizibilul şi răsturnările de situaţie stârnesc hohote de râs, iar rolurile se schimbă într-un ritm ameţitor, astfel că păcălitorul devine foarte uşor păcălit. O înlănţuire clocotitoare şi surprinzătoare de întâmpl

De ce este limba engleză esențială pentru o viață și o carieră de succes

Copiii sunt expuși zi de zi la informații în limba engleză ce ajung la ei prin intermediul filmelor și serialelor sau al rețelelor de socializare. Nu orice informație pe care o ingerează din aceste surse este însă și constructivă pentru ei, în condițiile în care au în plan o carieră cu deschidere internațională.

Este indicat ca cei mici să înceapă să o limbă străină în sisteme de predare profesionale și cu metode adaptate vârstei lor. În acest mod, spun specialiștii de la Shakespeare School, informația se sedimentează corect în cr

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții CĂDEREA FRANȚEI de Julian Jackson

„O carte bine scrisă, de impact și foarte ușor de citit. Jackson propune o perspectivă plină de acuitate și prospețime, cititorul fiind atras direct în acțiune și atmosferă.”  (Robert Gildea, Universitatea Oxford)

Reputatul istoric Julian Jackson realizează portretul fidel al unuia dintre cele mai dramatice momente ale istoriei secolului XX. Considerată, în Al Doilea Război Mondial, un bastion inexpugnabil al Aliaților în confruntarea cu Germania nazistă, Franța avea să cadă sub loviturile lui Hitler în numai șase săptămâni.


 1 2 3 >  Ultima ›

Blogurile BonCafe