Durata căsătoriei depinde de primii doi ani de relaţie

Modul in care se desfasoara relatia voastra in primii doi ani iti da cel mai bun indiciu asupra duratei casatoriei, in cazul in care va decideti sa faceti marele pas. Atitudinea, gesturile si colaborarea dintre tine si partenera ta trebuie sa ramana constante, astfel incat sa aveti o sansa reala de a petrece intreaga viata impreuna.

Concluzia a fost demonstrata de profesorul in psihologie Ted Huston, in urma unui studiu indelungat efectuat pe 168 de cupluri din California.

Folosind metoda interviului, Huston a incercat sa stabileasca felul in care cei doi parteneri au interactionat in mai multe circumstante ale vietii, pe cand erau iubiti, proaspat casatoriti si dupa cativa ani de cand au spus "Da" in fata altarului.

Pasiunea se stinge repede

Cuplurile care s-au casatorit dupa ce si-au inceput legatura amoroasa intr-o mod exploziv si pasional au fost cel mai predispuse divortului, pentru ca o asemenea intensitate a emotiilor este foarte greu de intretinut.

Casatoriile bazate in proportie majoritara pe atractie fizica sunt cele care au sfarsit de fiecare data intr-un divort.

Pe de alta parte, relatiile care au inceput fara artificii pe fundal, ci mai degraba s-au intemeiat pe baza unor viziuni comune, aspiratii asemanatoare si un bun parteneriat s-au dovedit a fi cele mai solide casnicii odata cu trecerea anilor.

Cea mai interesanta concluzie a studiului a fost aceea ca pierderea afectiunii, a dragostei si a respectului pentru celalalt au fost cele care au trimis majoritatea cuplurilor catre separare, nu alte probleme interpersonale ivite ocazional.

Formula castigatoare

Subiectii care au ramas casatoriti si fericiti au fost cei care au manifestat cel mai mare grad de afectiune reciproca la inceputul relatiei, au exprimat cele mai putine sentimente negative si si-au mentinut atitudinea neschimbata de-a lungul timpului.

Cu cat intervin mai multe diferente in comportamentul indragostitilor fata de cel initial, exista cu atat mai putine sanse la o viata fericita impreuna.

(sursa: askmen.ro)


Autor: AlexAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

7 zile de vis cu Malta Travel (part I)

Mă tot gândesc ce să vă împărtășesc mai întâi din info trip-ul la care am participat de curând, prin bunăvoința Malta Travel (www.malta.ro).

Cred că voi reveni cu încă un articol, pe

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot