Cele mai iubite branduri de lux

Tu ce ţi-ai cumpăra dacă ai avea un imens cont în bancă? Să fie o ediţie limitată a unei maşini sport, o excursie în jurul lumii sau o casă la malul mării?
 
Gucci este brandul aflat pe primul loc în topul celor mai iubite mărci. Acesta este rezultatul celui mai recent sondaj online efectuat de compania de cercetare de piaţă, The Nielsen.
 
Analiza a fost făcută pe 25.000 de consumatori din 48 de ţări. Pe lângă Gucci, respondenţii preferă Chanel, Calvin Klein, Louis Vuitton şi Christian Dior.
 
De ce Gucci conduce acest clasament? De când Mark Lee a preluat preşedinţia companiei în 2004, vânzările la nivel internaţional au crescut în 2005 cu 18,4%, în 2006 cu 17%, iar în 2007 au înregistrat o creştere de 11%.
 
Gucci face parte din Gucci Group în portofoliul căruia se regăsesc Yves Saint Laurent şi Sergio Rossi.
 
"Gucci combină calitatea deosebită a produselor cu itemi foarte comerciali", susţine Michael Macko, directorul de creaţie al Saks Fifth Avenue.
"Dungile roşii şi verzi reprezintă unul dintre iconurile brandurilor de lux cele mai cunoscute din lume şi oamenii doresc să-şi însuşescă o parte din el."
 
Guccio Gucci a fondat la Florenţa, în 1906, Casa Gucci, un magazin spcializat în producerea de şei. Din 1920 Casa Gucci a început să vândă genţi de piele călăreţilor şi a progresat către valize de lux. Astăzi, Cu Frida Giannini director de creaţie, genţile marcate cu dublu G reprezintă cele mai bine vândute produse ale companiei.
 
 
Chanel este unul dintre brandurile de modă cele mai cunoscute din lume, iar acest statut a fost cucerit încă de la înfiinţare lui de către Coco (Gabrielle) Chanel în 1909.
 
Chanel a reuşit să devină singurul arbitru al modei în secolul XX prin promovarea unei vestimentaţii elegante şi relaxante pentru publicul feminin.
 
Una dintre cele mai renumite, şi mai copiate piese vestimentare ale brandului Chanel rămâne şi astăzi costumul de golf.
 
Din 1983, creaţiile brandului au fost revigorate de către Karl Lagerfeld prin note sexi.
 
 
În 1968, Calvin Klein alături de un investitor au pus bazele unei mici companii numită Calvin Klein Limited care producea jachete pentru femei şi bărbaţi.
 
În anii a70, Klein câştiga două premii Coty pentru stilul său minimalist. Tot în această perioadă compania lansează o linie de jeans, pe buzunarele din spate ale fiecărei perechi imprimând numele său.
 
Din 2003 brandul a fost preluat de către Phillips van Heusen, iar astăzi compania s-a specializat pe vestimentaţie casual de lux.
 
 
Pe locul 4 în topul celor mai iubite branduri din lume se afla Louis Vuitton, compania înfiinţată în 1854 şi a devenit celebră pentru genţile sale monogramate din piele.
 
Una dintre caracteristicile companiei este colaborarea sa cu artişti pentru promovarea colecţiilor limitate de genţi.
 
 
Christian Dior a fondat compania cu acelaşi nume în 1945 şi a devenit cunoscută pentru jachetele "New Look".
 
Din 1996 directorul de creaţie al brandului este John Galliano.
 


Autor: A.L.Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Maria Nila lansează ECO THERAPY REVIVE, cea mai sustenabilă gamă de produse

Ca o modalitate de a îmbrățișa filozofia bazată pe frumusețea sustenabilă, Maria Nila face următorul pas către o lume mai prietenoasă cu lansarea unei noi game de îngrijire a părului în 3 pași

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot