Nutriția holistică, sfaturi de la Marilena Oprișanu pentru un mod de viață armonios și echilibrat

Pentru un ajutor real sau o consiliere acordată unei persoane care dorește să-și schimbe obiceiurile alimentare sau stilul de viață este nevoie nu numai de o schemă nutrițională sau o listă de rețete restrictive. Marilena Oprișanu îmbină specializările și studiile din Germania în domeniul nutriției holistice, precum și aptitudinile necontestabile de bucătar dietetician și lansează un concept nou în România: cel de Personal Chef & Holistic Nutritionist.

Participanta la Masterchef - ultima ediție, dar și co-fondator al unui centru de sănătate holistică din București, Marilena Oprișanu vine în ajutorul persoanelor care vor să-și schimbe obiceiurile alimentare prin metode aplicative.

Marilena foloseste medicina integrativă și nutriția holistică- metoda ei urmareste in primul rând identificarea cauzelor ce au dus la dezechilibrele din organism, mergand pe ideea de  „mâncare ca act sacru”, avand ca rezultat armonia și echilibrul.

In protocolul din cadrul centrului de sănătate holistică se identifică parametri electrofiziologici funcționali și procesele biochimice până la nivel celular in vederea stabilirii tabloului enzimatic digestiv. Pornind de la acesta se stabilește o dietă specifică ce oferă soluții practice de preparare a alimentelor chiar în bucătăria persoanei interesate să-și schimbe stilul de viață.

În acest fel, persoana asistată nu doar că va avea controlul greutății și va beneficia de un personal chef, ci va avea la dispoziție metode practice, aplicabile în viața de zi cu zi în vederea preparării unei diete sănătoase chiar și după perioada asistată.

Aprovizionarea cu alimente necesare acestui tip de dietă poate fi o provocare  pentru oricare dintre noi…

De aceea, Marilena oferă în serviciile sale însoțirea la sesiuni de shopping la magazinele specializate. Prin acest concept german de nutriție holistică asistată se oferă și un training pentru întreaga familie, care poate fi implicată în alegerea și prepararea unei diete sănătoase într-o manieră interactivă și educativă. Astfel, la sesiunile de “cooking” pot participa prieteni sau membri ai familiei. Conceptul este menit să încurajeze și implicarea copiilor în bucătărie prin metode creative pentru aceștia, în scopul îndrumării lor pentru o alimentație sănătoasă.

Pentru mai multe detalii despre conceptele de nutriție holistică accesati:

http://www.holistik.ro/

https://www.facebook.com/Marilena-Oprisanu-Personal-Chef-900668496680648/?fref=ts.


Autor: Boncafe StyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Seducerea destinului. Cum sa eviti mediocritatea

Text de Sofia Dumitriu, psiholog Acum ca isteria sarbatorilor s-a potolit, ca povara de a “face” ceva de revelion a trecut, ca SMS-urile prea-pline de intelepciune sablon nu mai blocheaza reteaua, ... Citeste tot

Previzibilul din capul meu

Ma intreb uneori daca chiar totul e previzibil sau mai e loc de schimbari naucitoare?? Ca asa, intre ele ,sa apara o situatie care sa aduca a surpriza am mai intilnit dar schimbari care sa ma surp...Citeste tot

Frumuseţe fără vârste

Când am împlinit 50 de ani, m-am gândit să-mi scriu pe un tricou, cu paiete argintii, rotunda vârstă de jumătate de secol şi să defilez întreaga zi îmbrăcată cu el din dorinţa de a brava, de a ară... Citeste tot

Am tot ce-mi trebuie

 

Nu de puţine ori mi-a fost dat să percep invidii dense, aproape palpabile, la adresa mea.... Citeste tot

tete-a-tete, NIG și scriitorul Constantin Ciucă. Despre femei.

 

Domnelor și domnilor, pentru o vreme, tete-a-tete-urile mele se vor concentra puțin asupra unui subiect fierbinte : Femeia.

Femeia așa cum est... Citeste tot

Tu cum traiesti?

Sunt vreo doua perioade pe an cand ne-apuca bunatatea. Zenul, karma si feng shuiul, vorba cantecului, sunt la noi acasa.  Necredinciosii fac infuzie de credinta involuntara, credinciosii se apleaca de...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot