Nutriția holistică, sfaturi de la Marilena Oprișanu pentru un mod de viață armonios și echilibrat

Pentru un ajutor real sau o consiliere acordată unei persoane care dorește să-și schimbe obiceiurile alimentare sau stilul de viață este nevoie nu numai de o schemă nutrițională sau o listă de rețete restrictive. Marilena Oprișanu îmbină specializările și studiile din Germania în domeniul nutriției holistice, precum și aptitudinile necontestabile de bucătar dietetician și lansează un concept nou în România: cel de Personal Chef & Holistic Nutritionist.

Participanta la Masterchef - ultima ediție, dar și co-fondator al unui centru de sănătate holistică din București, Marilena Oprișanu vine în ajutorul persoanelor care vor să-și schimbe obiceiurile alimentare prin metode aplicative.

Marilena foloseste medicina integrativă și nutriția holistică- metoda ei urmareste in primul rând identificarea cauzelor ce au dus la dezechilibrele din organism, mergand pe ideea de  „mâncare ca act sacru”, avand ca rezultat armonia și echilibrul.

In protocolul din cadrul centrului de sănătate holistică se identifică parametri electrofiziologici funcționali și procesele biochimice până la nivel celular in vederea stabilirii tabloului enzimatic digestiv. Pornind de la acesta se stabilește o dietă specifică ce oferă soluții practice de preparare a alimentelor chiar în bucătăria persoanei interesate să-și schimbe stilul de viață.

În acest fel, persoana asistată nu doar că va avea controlul greutății și va beneficia de un personal chef, ci va avea la dispoziție metode practice, aplicabile în viața de zi cu zi în vederea preparării unei diete sănătoase chiar și după perioada asistată.

Aprovizionarea cu alimente necesare acestui tip de dietă poate fi o provocare  pentru oricare dintre noi…

De aceea, Marilena oferă în serviciile sale însoțirea la sesiuni de shopping la magazinele specializate. Prin acest concept german de nutriție holistică asistată se oferă și un training pentru întreaga familie, care poate fi implicată în alegerea și prepararea unei diete sănătoase într-o manieră interactivă și educativă. Astfel, la sesiunile de “cooking” pot participa prieteni sau membri ai familiei. Conceptul este menit să încurajeze și implicarea copiilor în bucătărie prin metode creative pentru aceștia, în scopul îndrumării lor pentru o alimentație sănătoasă.

Pentru mai multe detalii despre conceptele de nutriție holistică accesati:

http://www.holistik.ro/

https://www.facebook.com/Marilena-Oprisanu-Personal-Chef-900668496680648/?fref=ts.


Autor: Boncafe StyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

7 zile de vis cu Malta Travel (part I)

Mă tot gândesc ce să vă împărtășesc mai întâi din info trip-ul la care am participat de curând, prin bunăvoința Malta Travel (www.malta.ro).

Cred că voi reveni cu încă un articol, pe

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot