„Nu am pretenţia că voi aduce lucruri extrem de noi în prim plan, dar pot să spun că voi dezvălui tot ce ţine de acel “savoir faire” al meu - interviu cu Alexandru Abagiu

Pentru prima dată în România, make-up artistul cu experienţă internaţională, Alexandru Abagiu, a decis să-şi împărtăşescă secretele şi trucurile profesionale cu specialiştii din domeniul frumuseţii. Seminarul "Masterclass by Alexandru Abagiu” se va desfăşura ca parte integrantă a manifestării expoziţionale Cosmetics Beauty Hair 2011.

Această sesiune educaţională va avea loc în două reprize: 15 Septembrie de la 15.00 la 19.00 şi în data de 18 Septembrie de la 13.00 la 17.00, în sala Brâncuşi (H2) din cadrul complexului expoziţional Romexpo, Bucureşti.

Tematica seminariilor este una tehnico-profesională, Alexandru abordând subiecte de maxim interes într-un show demonstrativ de 4 ore, în urma căruia participanţii vor primi diplome de participare şi vor avea posibilitatea de a adresa întrebări şi de a discuta direct cu Alexandru despre problemele întâlnite în meseria de make-up artist.

De la tehnicile consacrate în machiajul ochilor, explicate şi demonstrate pas cu pas, până la revoluţionarul airbrush şi folosirea acestuia în ridicarea standardului profesional şi perfectarea tehnicilor clasice, toate aceste ingrediente "must have" pentru un profesionist vor fi demonstrate pentru prima dată în România.

Alte tematici dezvoltate în cadrul acestui masterclass interactiv sunt: Tonalităţile naturale ale feţei; Lumina şi temperatura de culoare; Tehnici de corectare a sprâncenelor; Pas cu pas - acoperirea sprâncenelor; 5 forme clasice în machiajul ochilor: Linia Italiană, Haloul/Smokey Eyes, Banana închisă, Banana deschisă, Machiajul Hollywood.

Alexandru a răspuns la câteva întrebări legate de Masterclass by Alexandru Abagiu, eveniment unic în România:

Ce te-a determinat să iniţiezi acest proiect?

Alexandru Abagiu: Pentru mine educaţia în universul machiajului a constituit una dintre principalele preocupări, încă de acum 15 ani când am început să lucrez în acest domeniu. La acel moment, doar în străinătate pentru că era inexistentă în România şi foarte costisitoare din punct de vedere financiar, iar acum, în 2011, pentru că standardul acestei meserii aşa cum a fost ea implementată la noi în ţară de diferite şcoli de machiaj şi cosmetică, unele serioase, dar în egală măsură foarte multe axate pe profit imediat şi mai puţin pe îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor, lasă de dorit.

Mă întâlnesc foarte des cu întrebarea: "pe când o şcoală de machiaj Alexandru Abagiu?”. Răspunsul este simplu: programul extrem de încărcat şi şedinţele foto sau evenimentele care mă trimit dintr-un colţ în altul al lumii fac practic imposibilă o astfel de instituţie. Mai ales că, în ceea ce mă priveşte, am ţinut tot timpul proiectele personale sub o atentă observaţie pentru că mă consider un perfecţionist, lucru pe care sper să-l demonstrez încă o dată cu acesta sesiune de Masterclass pe care o pun la cale de peste 5 luni.

Este informaţia la care eu nu am avut acces la mine în ţară atunci când am avut nevoie de ea şi pentru care am investit enorm în şcoli de machiaj şi cursuri de perfecţionare în străinătate pentru a fi mai bun în ceea ce fac.

 Cui se adresează acest proiect?

Alexandru Abagiu: Aceste seminarii de make-up dedicate profesioniştilor au ca şi scop o mai bună structurare a informaţiei, precum şi familiarizarea cu cele mai noi tehnici în domeniul cosmeticelor. Cred cu sinceritate că un astfel de seminar este binevenit atât pentru începători cât şi pentru cei cu mai multă experienţă în domeniul machiajului sau al cosmeticii. Fie că în business-ul de salon, patronii colaborează cu make-up artişti pentru a oferi un plus clientelei sau departamentul de cosmetică include servicii de machiaj, acest seminar este gândit să ofere angajaţilor acestora o informaţie structurată, completată cu demonstraţii live, step-by-step, ale tehnicilor prezentate.

De asemenea, Masterclass-ul poate fi un plus şi pentru hairstyliştii care lucrează în culisele prezentărilor de modă sau în studiourile foto, alături de fotografi şi make-up artişti, pentru a înţelege mai bine meseria celor cu care fac echipă şi pentru a fi în măsură să ceară anumite look-uri de mult timp standardizate pe plan internaţional.

Nu am pretenţia că voi aduce lucruri extrem de noi în prim plan, dar pot să spun că voi dezvălui tot ce ţine de acel "savoir faire" al meu. Voi vorbi despre instrumentele pe care le selectez din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii şi în egală măsură voi dezvălui atuurile din mâneca unui profesionist care a selectat mult până să decidă că un anume produs sau o anume tehnică funcţionează şi că funcţionează impecabil aş putea adăuga, pentru mine. În plus, pentru că îmi doresc ca ochii participanţilor să prindă toate detaliile demonstraţiilor aşa cum şi eu la rândul meu am “furat” mişcări sau trucuri de la marii make-up artiştii cu care am avut şansa să lucrez sau de la care am putut să învăţ ceva, fiecare participant va primi un desfăşurător detaliat al tehnicilor demonstrate.

Ce ne poţi spune despre colaborările cu vedetele?

Alexandru Abagiu: La un seminar similar cu cel de acum din Septembrie de la Romexpo, seminar pe care l-am ţinut la NY în Martie anul acesta, în cadrul IBS, am fost întrebat de participanţi dacă a lucra cu vedete constituie un avantaj tehnic sau din contră o etichetă publicitară adăugată numelui, lucru nu foarte bine perceput în SUA. Pentru mine, cei 6 ani de experienţă activă în cadrul Festivalului de Film de la Cannes şi a lucra direct cu Jane Fonda sau Claudia Shiffer, Faye Dunaway, Goldie Hawn, Salma Hayek, Mikey Rourke sau oricare dintre manechinele de top precum Karolina Kurkova sau Doutzen Kroes constituie în primul rând o dovadă a profesionalismului, pentru că nu vorbim de oameni normali sau uşor de mulţumit, sunt personalităţi cu o anumită imagine publică pe care şi-au câştigat-o cu greu şi ştiu exact care sunt ingredientele care funcţionează pentru ele; au doar nevoie de expertiza unui superprofesionist care să pună în practică sub presiunea timpului acea reţetă. Eu cred că am reuşit, din moment ce de fiecare dată când revin în acest mediu, de la an la an, mă aşteaptă în avans din ce în ce mai multe bookinguri. În plus, am şi avut foarte multe de învăţat, în special de la actriţele mai în vârstă, trucuri despre cum să nu se strângă fondul de ten sau cum să împrospătezi aspectul feţei cu 20 de ani sau cum să lucrezi cu plasturi de lifting, lucruri despre care voi vorbi pentru prima oară la aceste masterclassuri.

La ce te aştepţi de la publicul acestor seminarii?

Alexandru Abagiu: Mă aştept să văd o nouă generaţie de profesionişti pregătiţi să mă bombardeze cu tot felul de întrebări tehnice pertinente, mă aştept la cazuri specifice despre care să vorbim şi pe care să le pot elucida şi mă aştept la un public odihnit şi pregătit să acumuleze un bagaj foarte mare de informaţie extrem de preţioasă despre care să primesc feed-back pozitiv odată ce au avut ocazia să pună în practică sfaturile şi tehnicile expuse şi să constate că, uneori, detaliile fac diferenţa.

Informaţii despre tematică şi rezervări la  numărul 021-2329779 sau 0762.698.079.

Biletele vor fi disponibile la casieriile Romexpo începând cu data de 15 Septembrie, prima zi a evenimentului.

Mai multe informaţii despre Alexandru şi universul său artistic pe www.alexandruabagiu.com sau facebook.com/alex.abagiu.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Ținute comode pentru timpul liber de la Femme Luxe

Vreau să vă prezint încă patru piese vestimentare de la Femme Luxe, foarte potrivite pentru timpul liber, nimic pretențios, totul foarte comod și în tendințe.

De această dată, am ales ma... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot