„Şi copiii au nevoie de detoxifiere“ - interviu cu Paul Ailincăi şi Simona Bălănescu

Simona Bălănescu, realizator tv de emisiuni de sănătate, a fost întotdeauna un susţinător al produsului ColonHelp. Aceasta a testat împreună cu Marc, fiul său, produsul ColonHelp Junior. Micuţul a fost încântat de gustul de fructe al produsului, devenind imaginea ColonHelp Junior. Iar Paul Ailincăi, directorul Zenyth Pharmaceuticals, a explicat cât de importantă este educaţia alimentară a copiilor şi care sunt beneficiile ColonHelp Junior.

Putem vorbi despre educaţie alimentară în societatea românească?

 Paul Ailincăi: În societatea actuală nu se poate vorbi despre o educaţie nutriţională corectă. În momentul de faţă, pe toate canalele media se promovează cu preponderenţă produse cu un conţinut excesiv de zahăr, care pot avea repercusiuni grave asupra organismului copilului, precum diabetul şi obezitatea. Aceste produse nu numai că arată foarte bine, dar sunt însoţite de diverse cadouri, prin care copiii sunt determinaţi să şi le dorească. Mai mult, dacă analizăm conţinutul suplimentelor vitaminice pentru copii sau chiar al medicamentelor de pe piaţă, vom observa că acestea au în compoziţie foarte multe substanţe, arome, îndulcitori, şi toate astea pentru a fi mai atractive şi mai gustoase. Iată de ce un prim pas în stabilirea educaţiei alimentare ar trebui făcut de părinţi, prin oferirea unor alimente ecologice, sănătoase copilului.

– Cu ce veniţi nou pe această piaţă?

 Paul Ailincăi: Zenyth Pharmaceuticals şi-a dorit să creeze un supliment nutritiv la fel de gustos ca produsele menţionate mai sus, dar care să fie sănătos. ColonHelp Junior îndeplineşte toate aceste condiţii, fiind un produs sănătos, puternic vitaminizant şi foarte gustos.

– Cum acţionează ColonHelp Junior?

 Paul Ailincăi: Tocmai pentru că au o alimentaţie dezechilibrată, foarte mulţi copii suferă de constipaţie şi atunci ColonHelp Junior vine în ajutorul lor. Constipaţia ar trebui să ne alarmeze, pentru că această afecţiune apărută de la o vârstă foarte fragedă se poate extinde până la maturitate şi acel copil poate ajunge dependent de laxative foarte puternice. De aceea trebuie corectate aceste probleme digestive încă de la vârste fragede.

– Ce beneficii mai are consumarea acestui nou produs?

 Paul Ailincăi: ColonHelp Junior creşte imunitatea copiilor şi poate preveni obezitatea, o problemă serioasă în România de azi. Să nu uităm că România este pe locul 3 în Europa în clasamentul obezităţii. Obezitatea la copii se datorează în primul rând lipsei de educaţie a părinţilor, care nu supraveghează suficient de mult obiceiurile alimentare ale copilului sau nu reuşesc să se impună atunci când copilul vrea să mănânce cu orice preţ anumite produse nesănătoase. Obezitatea la copil este mult mai problematică decât cea a unui adult, pentru că celulele grase, adipocitele, odată formate în număr mare, nu mai dispar, iar slăbitul devine o problemă. La un adult nu se pune problema de creştere a adipocitelor, ci de mărire a celulelor grase, problem[ care este mult mai uşor reversibilă. Practic, copilul obez de mic va fi obez toată viaţa.

– Au copiii nevoie de detoxifiere?

 Paul Ailincăi: Până de curând se spunea că cei mici nu ar avea nevoie de detoxifiere, dar eu aş contrazice această ipoteză, deoarece în zilele noastre, majoritatea copiilor mănâncă aceeaşi hrană ca şi adulţii, adică una aditivată şi chimizată, iar pe de altă parte, copiii iau multe medicamente, deoarece răcesc des. În plus, ei mănâncă mult mai multe dulciuri decât un adult şi atunci începi să îţi pui problema dacă nu cumva acel copil consumă o hrană chiar mai periculoasă decât adultul. Din acest punct de vedere, putem realiza cu uşurinţă că detoxifierea este chiar o necesitate pentru copii.

– Acest produs poate fi utilizat şi de către femeile însărcinate?

 Paul Ailincăi: Femeile însărcinate şi cele care alăptează nu puteau consuma până acum ColonHelp. ColonHelp Junior, fiind un detoxifiant mai uşor, este indicat în aceste situaţii. În cazul ColonHelp exista riscul ca toxinele eliminate din corpul mamei să pătrundă prin placentă şi să ajungă la făt sau să treacă în laptele matern.

Ce reprezintă noţiunea de „SuperFructe“ pe care aţi asociat-o produsului ColonHelp Junior?

 Paul Ailincăi: Noi am definit prin „SuperFructe“ acea categorie de fructe care au capacitate antioxidantă foarte mare, respectiv un conţinut de vitamine şi minerale mult mai mare decât alte fructe. SuperFructele introduse în formulă sunt: Goji Berry, bogat în vitamine, minerale, polizaharide, aminoacizi; afinele, nu afine de cultură, ci afine sălbatice, cu proprietăţi net superioare celor de cultură. Am mai introdus merişorul, binecunoscut pentru proprietăţile sale vitaminizante si foarte bun antiseptic la nivel intestinal. Să nu uităm de cătină, polivitamina naturală. În plus, papaya şi ananasul au fost adăugate în ColonHelp Junior deoarece sunt fructele cu cel mai ridicat conţinut în enzime digestive. Prunele uscate sunt foarte bune antioxidante şi laxative, iar nuca de cocos este un bun depurativ.

– Cum se administrează ColonHelp Junior?

 Paul Ailincăi: Produsul se administrează zilnic, o dată sau de două ori pe zi, în cure de detoxifiere şi vitaminizare, de 1-3 luni. Se administrează cu iaurt, începând cu vârsta de 4 ani şi până la vârsta a treia.

– Care ar fi cele cinci reguli de bază ale nutriţiei, pentru a avea un copil sănătos?

Paul Ailincăi: Majoritatea nutriţioniştilor recomandă un consum mai mare de lichide decât cel obişnuit: la un copilaş, acesta ar trebui să fie de aproximativ 1 litru pe zi, asta excluzând sucurile din comerţ. În al doilea rând, recomand consumul mai mare de fructe şi legume, pe care, dacă se poate, să le achiziţionăm de la piaţă sau chiar din zonele rurale. Trebuie să ştiţi că un măr românesc de ţară are cu siguranţă mai mulţi nutrienţi şi de calitate superioară faţă de cel mai frumos măr pe care l-aţi putea găsi în supermarket. Mai cred că românii ar trebui să prefere fructele româneşti în detrimentul fructelor exotice. Mişcarea este un element propice creşterii armonioase. Deşi copiii fac mişcare în general, de preferat este ca mişcarea să fie în aer liber, într-un mediu mai curat, la munte sau la bunici, la ţară. Putem educa copilul să renunţe la dulciurile din comerţ şi să prefere un fruct natural sau să încercăm să îi facem o prăjitură de casă care nu va conţine niciodată atâţia aditivi ca produsele de pe piaţă. Nu în ultimul rând, să nu uităm, copiii noştri copiază obiceiurile părinţilor, chiar şi pe cele alimentare, aşa că propriul exemplu trebuie să fie întotdeauna unul pozitiv.

– Marc este imaginea ColonHelp Junior şi a fost primul care l-a testat. Cum i s-a părut?

 Simona Bălănescu: Noi l-am testat împreună deoarece, după cum ştiţi, este un produs care poate fi consumat şi de către adulţi. M-am bucurat că este un produs deosebit de gustos şi foarte sănătos. ColonHelp Junior poate fi consumat cu iaurt şi poate constitui un mic dejun delicios pentru cei mici. Ajută la creşterea imunităţii datorită conţinutului de vitamina C, este puternic energizant şi reglează tranzitul intestinal, lucru foarte important la copii. Lui Marc i-a plăcut nu doar gustul, ci şi culoarea. În combinaţie cu iaurtul, produsul capătă o culoare roz, care îi atrage pe cei mici. Ştim cu toţii că aspectul contează pentru copilaşii noştri.

– Cum îţi educi tu fiul spre o alimentaţie sănătoasă?

 Simona Bălănescu: Cred că este de datoria părintelui să îi dea copilului produsele cele mai sănătoase. Atunci când merg la cumpărături cu Marc îi explic că anumite alimente nu sunt bune, iar altele sunt necesare pentru a creşte mare. Produsele cu exces de zahăr pot fi înlocuite cu succes de batoanele din seminţe de susan cu miere sau chiar cu un bol de seminţe de floarea-soarelui, migdale, stafide şi poate boabe de strugure. Deşi se spune că dulciurile conferă energie micuţilor, eu cred că această energie şi-o pot lua cu uşurinţă din fructele proaspete şi mai cred că părintele este un model. Dacă părintele mănâncă sănătos, şi copilul său va face la fel.

– Se spune că gătitul în casă este cel mai sănătos pentru copilaşi. Tu ce îi găteşti fiului tău?

 Simona Bălănescu: Într-adevăr, eu prefer să gătesc acasă, cu ingredientele alese de mine. De exemplu, primul tort pe care i l-am făcut lui Marc a fost din foi de clătită cu magiun, decorat cu miez de nucă şi boabe de strugure. Fiul meu s-a arătat încântat de gustul prăjiturii şi vreau să spun că m-a şi ajutat să îl prepar. Obişnuindu-l să mănânce sănătos, în momentul în care i-am serbat ziua de naştere şi i-am adus un tort din comerţ, fiul meu a spus că este „cam dulce“, aşa că nu a mâncat decât foarte puţin din el, ceea ce, cred eu, este un pas important în educarea pentru o alimentaţie corectă.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Ținute comode pentru timpul liber de la Femme Luxe

Vreau să vă prezint încă patru piese vestimentare de la Femme Luxe, foarte potrivite pentru timpul liber, nimic pretențios, totul foarte comod și în tendințe.

De această dată, am ales ma... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot