Mihaela Buzărnescu și Ionel Dănciulescu i-au motivat pe liceeni să învețe pentru a reuși în viață

Tenismena Mihaela Buzărnescu și fotbalistul Ionel Dănciulescu au avut parte de o întâlnire emoționantă cu liceenii Colegiului Național Cantemir Vodă din Sectorul 2 al Capitalei. Cei doi sportivi au fost speakeri motivaționali în cadrul conferinței "Talk About Life/ Să vorbim despre viață", având un dialog sincer cu adolescenții din sală. Acestora le-au povestit episoade importante din viața lor, mai exact momentele când au fost nevoiți să se mobilizeze pentru a trece peste obstacole și a reuși în viață.

Buzărnescu, dificultăți la studiile doctorale

Mihaela Buzărnescu a vorbit despre multiplele accidentări pe care le-a suferit și care, de multe ori, au generat pierderea sponsorilor, făcând și mai greu drumul către performanță. În toată acea perioadă, Mihaela a fost susținută de tatăl ei, cel care i-a fost și antrenor. Tot tatăl este cel care i-a fost model în viața academică, urmându-i exemplul de a-și obține doctoratul. 

În cadrul discuției cu liceenii de la Cantemir Vodă, proiect al Academiei Copiilor Sector 2, sportiva a recunoscut că studiile doctorale au fost unele dintre cele mai dificile din viață și că a fost nevoită să facă sacrificii suplimentare pentru a le duce la capăt. În prezent se declară mândră că, la competițiile din toată lumea, i se spune "Doctor Miki".  Mai mult, a primit propuneri din partea unor edituri din România și din Statele Unite să scrie o carte despre viața ei, după ce își va încheia cariera de jucătoare profesionistă de tenis. Mihaela i-a încurajat pe adolescenți să învețe și să își urmeze visurile, în ciuda oricăror piedici: "Nu renunța niciodată la visul tău, indiferent ce se întâmplă!".

Dănciulescu, Bacalaureat amânat

Ionel Dănciulescu le-a povestit liceenilor cum, în clasa a XII-a, campionatul de fotbal s-a suprapus cu perioada de teze. Din acest motiv, a acumulat multe absențe și a fost exmatriculat, iar examenul de Bacalaureat a fost susținut mult mai târziu, adult fiind. Povestea i-a impresionat pe tineri, unul din aceștia întrebându-l dacă i-a schimbat viața faptul a finalizat până la urmă studiile. Fotbalistul a spus:  "Sper că am fost un exemplu pentru fiica mea, că nu am renunțat. Studiază medicina veterinară și sunt foarte mândru de ea".

Danciu le-a transmis copiilor încă un îndemn: "Indiferent ce vrei să faci în viață, medicina, informatica sau fotbal, încearca să fii cel mai bun!".

Viceprimarul Sectorulu 2, Dan Cristian Popescu, prezent la eveniment, s-a declarat impresionat de vocea tinerei generații și le-a promis liceenilor că va susține în continuare proiectul lor, Academia Copiilor Sector 2.

Evenimentul de la Cantemir Vodă face parte din proiectul “Academia Copiilor Sector 2”, cel mai mare program educațional din România. Inițiat de Primăria Sectorului 2 în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti, acest program însumează peste 37.000 înscrieri la cursuri gratuite și optionale adresate tuturor copiilor din sistemul de învățământ din Sectorul 2. Astfel, de la copiii din grădinite, până la liceenii plini de creativitate, toți cursanții sunt îndrumați in tainele a 30 discipline de către aproape 600 de profesori și instructori.

Academia Copiilor Sector 2 își propune ca, prin intermediul educaţiei formale și nonformale, să contribuie la îmbunătățirea rezultatelor elevilor, la mărirea gradului de promovabilitate la examenele naționale, la prevenirea abandonului şcolar, la orientarea în carieră şi dezvoltarea personală, la identificarea şi dezvoltarea abilităţilor copiilor încă de la cele mai fragede vârste. De asemenea, un alt scop important al proiectului este însușirea unor bune practici pentru creșterea calității vieții copiilor prin sport și programe de sănătate.

Mai multe informații despre proiectul Academia Copiilor Sector 2 pot fi obținute de pe www.învatamantsector2.ro și de pe pagina de Facebook /InvatamantSector2 .


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

{{unknown}}... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot