Topul preferințelor românilor pentru cumpărăturile de Crăciun

Conform unui studiu Compari.ro realizat în luna octombrie 2015 de GKI Digital, cei care fac cumpărături online au în topul preferințelor 4 categorii diferite de produse: articolele de îmbrăcăminte sunt cele mai dorite – 64%, urmate de produsele cosmetice care s-au dezvoltat tot mai mult în ultima perioadă - 48% și jucăriile pentru copii - 45%, lăsând pe locul 4 produsele electronice cu 43%.

Perioada sărbătorilor de iarnă este un moment magic în care ne gândim cu mult timp înainte cum să îi răsfățăm pe cei dragi. Anul acesta românii care fac cumpărături online au declarat că intenționează să ofere celor dragi cadou articole de îmbrăcăminte și produse cosmetice.

Când vine vorba de alegerea unui produs, sunt două criterii majore după care se ghidează: calitatea și prețul acestuia. Suma totală pe care o vor aloca cadourilor este estimată la 570 RON,  intenționând ca pentru un singur dar să ofere aproximativ 96 RON. 

Cadourile sunt oferite în primul rând pentru cei din familie, aleasă de 64% dintre cei intervievați, iar 1 din 2 persoane va oferi cadouri și rudelor apropiate. În plus, aproape o treime dintre persoanele active online se pregătesc cu daruri pentru prieteni și 10% își vor surprinde cu un cadou colegii de muncă sau alte cunosținte.

În ceea ce privește sursele care îi inspiră pe români în alegerea cadourilor, 73% dintre cumpărătorii online se inspiră pentru idei de cadouri căutând pe internet și 47% din materiale promoționale și flyere. Pe locul 3 în topul celor mai populare surse de inspirație se află chiar abordarea directă a destinatarului.

De altfel, în căutările din mediul online pentru cadourile de sărbători, 75% dintre respondenți urmăresc ofertele magazinelor online și 74% accesează motoarele de căutare. De altfel, rolul paginilor de comparare a prețurilor au crescut de anul trecut cu 70% în topul surselor de informare ale românilor.

În următoarea lună 87% dintre cei intervievați plănuiesc să achiziționeze cadourile de Crăciun din magazinele online și 57% vor fi prezenți și în centrele comerciale, magazinele tradiționale și de specialitate fiind a treia opțiune, la o distanță considerabilă de primele două, doar 28% dintre intervievați declarând că vor cumpăra cadouri de aici.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 500 de persoane, dintre care 58% bărbați și 42% femei. Mai mult de jumătate dintre respondenți au vârsta cuprinsă între 30-50 de ani și au studii superioare. În plus, 91% dintre respondenți au efectuat cumpărături online măcar o dată.

Respondenții studiului au participat în prealabil la un joc cu premii care a fost publicat pe pagina www.compari.ro și pe pagina oficială de Facebook www.facebook.com/www.compari.ro.                                                                                                        

Compari.ro este unul dintre cele mai vizitate website-uri de comparare a prețurilor și a produselor din România, fiind accesat lunar de 1.9 milioane de useri, care pot alege între ofertele a peste 820 de magazine online, cu 4.500.000 de produse. Platforma online funcționează și ca ghid de cumpărături, ajutând utilizatorii în deciziile pe care le iau, dar și sute de magazine online, către care redirecționează vizitatorii. De 10 ani de când este pe piața din România, misiunea Compari.ro este să reunească și să faciliteze compararea prețurilor și a produselor, contribuind astfel la dezvoltarea cumpărăturilor online în România.


Autor: Boncafe StyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Parfumuri versatile potrivite și pe timp de iarnă

În timpul vacanței de iarnă, am folosit două parfumuri extrem de versatile și le-am găsit potrivite și pentru anotimpul rece. Câteva pufuri și m-am îndrăgostit de aceste parfumuri care, după ce se... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot