NUVOLA LAVAZZA, noul centru multifuncțional al companiei se deschide azi în Torino

Strâns legat de rădăcinile culturale ale teritoriului pe care e amplasat, dar și cu un puternic avânt spre inovare, Nuvola Lavazza, gândit de arhitectul Cino Zucchi, este un spațiu în care expresia ”rădăcinile viitorului” este cât se poate de bine evidențiată, prezentând întreaga istorie și tradiție a companiei care, de 120 de ani, aduce cultura cafelei în viețile oamenilor.

O zonă deschisă orașului, Italiei și lumii, Nuvola reprezintă noul sediu Lavazza, dar găzduiește și un restaurant gourmet, un muzeu interactiv, un spațiu mare pentru evenimente, o zonă arheologică, un bistro inovator, dar este și casa Institutului Artelor Aplicate și Design (IAAD).

Nuvola este proiectul dezvoltat de a patra generație a familiei Lavazza și co-creat alături de lideri în domenii precum arhitectură, gastronomie, scenografie și design, ”echipa de aur” din care fac parte Cino Zucchi, Ferran Adrià, Federico Zanasi, Dante Ferretti și Ralph Appelbaum.

Un nou nor a aterizat astăzi deasupra orașului Torino. Are 30.000 mp, se numește Nuvola (nor în italiană) și este cel mai nou incubator de idei, job-uri, mâncare și cultură. Nuvola este deschis lumii întregi și are aroma specifică a cafelei italiene, dar are și superputerea aceea magica a norilor de a stârni imaginația oamenilor și de a-i face să privească înspre viitor, înspre toate țările și continentele.  

Nuvola este mult mai mult decât noul sediu al companiei care a inventat arta blending-ului de cafea la începutul secolului XX și a devenit apoi ambasadorul universal al cafelei italiene; Nuvola Lavazza este un complex care îmbracă mai multe forme, așa cum fac norii.

Astfel, spațiul multifuncțional care se deschide azi în Torino este:

  • - un birou avangardist, creat pentru confortul angajaților și construit cu cel mai mare respect pentru mediul înconjurător;

  • - un restaurant gourmet și un simbol al noii filozofii privind mâncarea informală și casual pe care o împărtășești cu cei dragi, noua viziune asupra bucătăriei italiene;

  • - un muzeu care deschide toate ușile universului cafelei și care prezintă tradiția, ritualurile și istoria Lavazza;

  • - o piațetă, ”piazza”, cu ruinele unei bazilici creștine prezentate publicului larg prin conservarea sitului arheologic;

  • - un spațiu mare pentru evenimente, dezbateri, congrese și activități culturale

  • - un bistro pentru angajații Lavazza, dar și pentru publicul larg;

  • - gazda institutului de Arte Aplicate și Design și celor 700 de tineri creativi de la acest centru universitar.

Cu o investiție de peste 120 de milioane de euro, Nuvola Lavazza aduce în prim plan toate valorile companiei producătoare de cafea și toți cei 120 de ani de tradiție în lumea cafelei. Gândit de arhitectul Cino Zucchi, proiectul aduce un nou suflu cartierului Aurora în care e amplasat, fiind gândit să inspire oamenii, să stârnească discuții și să ofere experiențe culturale, sociale, de business și gastronomice. Nuvola Lavazza a fost inspirat de crezul ”rădăcini în viitor”, un ecosistem care își trage puterea din trecut și noua energie din dialog inspirat de nevoia de continuă dezvoltare și inovare.

“Nuvola Lavazza conține atât amintirile noastre, cât și viitorul nostru”, spune directorul grupului, Alberto Lavazza. “Rădăcinile sale sunt bine înfipte în acest oraș și în cartierul Aurora unde am avut prima evoluție pe o scară industrială. Pe lângă asta, Nuvola este și un complex de avangardă capabil să interacționeze cu întreaga lume și să ne lanseze spre viitor. De aceea, ne place să credem că Nuvola își are, de fapt, rădăcinile în viitor, pentru că suntem convinși că viitorul poate fi roditor doar dacă rădăcinile sunt suficient de adânci”.

O nouă filozofie asupra vieții, muncii și interacțiunii sociale este anunțată odată cu inaugurarea Nuvola Lavazza și deschiderea restaurantului Condividere și a Muzeului Lavazza, programată pentru 8 iunie. Scopul Nuvola Lavazza este de a onora calitatea timpului și a experiențelor prin cele 3 direcții ale spațiului: proiecte, mâncare și cultură.

“Nuvola Lavazza este un loc unic și inovator, un spațiu deschis care integrează valorile și istoria noastră și oferă experiențe complete ale gustului și ale culturii”, adaugă Vicepreședintele Marco Lavazza. “Nuvola, pe lângă aspectele evidente, mai are câteva trăsături mai puțin vizibile,dar care sunt foarte importante pentru noi. Întregul design al clădirii are în centrul atenției confortul oamenilor, economia de energie și protejarea mediului înconjurător. Proiectul Nuvola restaurează o parte a orașului care fusese proiectată pentru scopuri industriale și care va deveni acum un simbol al sustenabilității. Și dacă tot vorbim despre acest aspect, birourile noastre au obținut Platină, cel mai înalt nivel a certificării LEED, distincție care evaluează aspecte legate de energie și mediu pentru noile construcții. Asta se traduce prin: Nuvola Lavazza a fost catalogată ca una dintre cele mai eco-sustenabile clădiri din lume”, mai spune Marco Lavazza

În centrul Nuvola Lavazza, la intersecția zonelor de proiecte, mâncare și cultură, se găsește o piațetă verde deschisă publicului, Piazza, acolo unde sediul se întâlnește cu La Centrale și cu Muzeul, acolo unde Condividere și Bistrot interacționează cu zona arheologică și IAAD. Această Piazza este una dintre primele zone smart ale orșului Torino, folosind iluminare LED cu un consum redus. De asemenea, are și o zonă verde proiectată de designer-ul peisagist Camilla Zanarotti, care a ales împreuna cu familia Lavazza copacii și plantele care să facă această zonă mai atractivă. Piazza oferă și accesul către o parcare publică unde încap 180 de mașini.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Stil de festival cu PANDORA

Vara aceasta, PANDORA îmbină un stil jucăuş cu un aer boem şi emoţii pozitive! Experimentează şi joacă-te cu cele mai hot nuanţe ale momentului – albastru-peruzea, corai sau oranj – şi asortează-l... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot