Lavazza și Microsoft își unesc forțele în Columbia pentru proiecte tehnologice de sustenabilitate

Fundația „Giuseppe și Pericle Lavazza” și Microsoft Columbia au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru promovarea Modelului de Transformare Tehnologică (Modelul TT), un proiect comun ce pune tehnologia în slujba responsabilității sociale.

Modelul TT, dezvoltat în comun de cei doi parteneri, își propune, în primul rând, să elimine barierele tehnologice, agricole și socio-economice pentru producătorii de cafea din Columbia, dintr-o zonă în care timp de mulți ani nu s-a mai cultivat cafea, din cauza conflictelor armate îndelungate. Datorită implementării sale cu succes aici, modelul TT s-a transformat într-un model ce poate fi reprodus și în alte zone ale țării sud-americane, putând, apoi, fi cu ușurință extins și în alte țări producătoare de cafea.

Modelul TT îmbină accesul la internet cu elemente de tehnologie pe care producătorii de cafea le pot folosi pentru a obține practici agricole sustenabile. În plus, el își propune să contribuie la calitatea produsului final, îmbunătățind în același timp condițiile sociale și economice ale cultivatorilor, familiilor acestora și ale comunităților în care trăiesc. Mai mult decât atât, aceste schimbări pot contribui la emanciparea femeilor, dar și la implicarea generațiilor tinere în cultura cafelei.

„Responsabilitățile acceptate prin semnarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a Organizației Națiunilor Unite sunt mai mult despre binele planetei și mai puțin despre interesele economice. Din păcate, mai avem mult până să atingem toate cele 17 Obiective de Dezvoltare Sustenabilă, însă companiile își pot uni eforturile, împărtășind cunoștințe și lucrând între ele, dar și cu instituțiile, ca într-un sistem”, a declarat Giuseppe Lavazza, vicepreședintele Lavazza Group.

Din 2015, Lavazza, prin Fundația companiei și în parteneriat cu instituții locale, ONG-uri și companii, a implementat ¡Tierra! în această zonă geografică. Proiectul are misiunea de a dezvolta antreprenoriatul, de a oferi instruire agricolă și tehnică și de a îmbunătăți infrastructura pentru cultivatorii de cafea. ¡Tierra! a fost lansată de Fundația Lavazza în 2002, în beneficiul a trei comunități mici de producători de cafea din Columbia, Peru și Honduras, dar a fost ulterior extinsă și în alte țări. Astăzi, Fundația sprijină 24 de proiecte din 17 țări, de pe trei continente, având peste 95.000 de beneficiari.

În Columbia, prima fază a proiectului, desfășurată în perioada 2015 – 2017 a ajutat peste o sută de familii cu ocupații agricole să își salveze plantațiile de cafea și să le facă din nou prospere.

În a doua fază, lansată în 2017, Fundația și-a propus să le ofere producătorilor de cafea instrumente pentru gestionarea și minimizarea efectelor schimbării climatice. Această fază a condus la crearea Modelului TT împreună cu Microsoft și a parteneriatului internațional cu instituțiile columbiene (Președintele și Ministerul Telecomunicațiilor), Carcafè, ALOpartners (coordonatori) și Makaia (un ONG).

În ultimii doi ani, Modelul TT a fost îmbunătățit prin îmbinarea elementelor tehnologice și agricole cu activități de instruire, transformându-se, astfel, într-un proiect replicabil oriunde în lume. În primă fază, acesta valorifică frecvențele libere de televiziune pentru a crește conectivitatea la Internet în așa-numitele zone albe (zone în care nu există acoperire cu rețele de comunicații). În a doua fază, modelul instruiește populația locală să utilizeze tehnologia și le asigură acestora servicii de telemedicină. În cele din urmă, el introduce instrumente, aplicații și platforme bazate pe cele mai noi tehnologii, inclusiv Internet of Things (IoT), Inteligență artificială (AI), învățare automată, Realitate virtuală (VR) și Realitate augmentată (AR). Spre exemplu, introducând senzori de precizie în procesele Agricole, producătorii au access la o suită mare de nformații în timp real, putând astfel să ia decizii mai bune.

Până în prezent, 65 de persoane (32 de producători de cafea și 33 de profesori) au participat la cursurile de instruire și au primit certificatele aferente. În plus, aproximativ 100 de persoane folosesc acum internetul pentru a căuta informațiile de care au nevoie atât pentru muncă, cât și pentru studii.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Ținute comode pentru timpul liber de la Femme Luxe

Vreau să vă prezint încă patru piese vestimentare de la Femme Luxe, foarte potrivite pentru timpul liber, nimic pretențios, totul foarte comod și în tendințe.

De această dată, am ales ma... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot