Calendarul Lavazza 2020: FRUMUSEȚEA LUMII, DEZVĂLUITĂ

Maestru al fotografiei și unul dintre cei mai importanți artiști contemporani, David LaChapelle semnează cel mai nou capitol din istoria Calendarului Lavazza, un proiect fotografic care din 1993 promovează una dintre cele mai iubite mărci italiene din lume.

David LaChapelle colaborează cu Lavazza pentru a treia oară, alegând, de această dată, să scoată în evidență frumusețea naturii, sub îndrumarea artistică a agenției de publicitate Armando Testa. Discipol al lui Andy Warhol, LaChapelle și-a îndreptat atenția în ultimii ani către probleme de mediu și s-a orientat către fotografia de peisaj, păstrând însă estetica stilului său inconfundabil.

În 2020, Lavazza a ales să aducă un omagiu naturii prin Earth CelebrAction, un proiect care celebrează frumusețea naturii îndemnându-ne pe fiecare dintre noi la acțiune pentru a proteja mediul înconjurător.

LaChapelle a pus în valoare această temă printr-o poveste simbolică în care elementele clasice – focul, apa, pământul și aerul – se reunesc în prezența omului, creând scenarii fantastice.  

Cele douăsprezece luni reproduc ideile manifestului Earth CelebrAction: conștientizarea nevoilor planetei și respectarea și îngrijirea acesteia, pentru ca aceasta să ne protejeze la rândul ei. Altfel spus: reconectarea noastră cu pământul.

„Pe măsură ce Calendarul nostru evolua, am putut observa și orientarea tot mai mare a lui David LaChapelle către probleme de sustenabilitate și protecție a mediului”, explică Francesca Lavazza, membră a Consiliului de Administrație al Grupului Lavazza. „Ediția 2020 a Calendarului, intitulată Earth CelebrAction, este un îndemn pentru toată lumea să aducă un omagiu frumuseții naturii și să o protejeze. Imaginile realizate de LaChapelle folosesc arta ca instrument pentru crearea unei noi legături între oameni și planetă. Prin artă, Calendarul își propune să îndemne oamenii la conștientizare și implicare. Pentru că, pentru noi, a avea grijă de natură este o artă.”

La rândul lui, David LaChapelle descrie astfel colaborarea cu Lavazza: „Să lucrez la producția calendarului Lavazza Earth CelebrAction a însemnat pentru mine ocazia ideală de a continua viziunea idilică în care omul trăiește în armonie cu natura. Sunt recunoscător pentru libertatea totală de exprimare acordată de această companie pe care o respect și care respectă, la rândul ei, planeta. În plus, sunt fericit că am realizat imagini de care sunt pe deplin satisfăcut”.

Alegerea fotografului a fost explicată și de directorul creativ al agenției Armando Testa, Michele Mariani: „Conceptul calendarului este în fiecare an o provocare. Anul acesta am vrut să vorbim despre sustenabilitate, dar folosind un stil diferit de reportaj. Mai important decât atât, am vrut să creăm un Calendar cu fotografii de impact. De aceea, David LaChapelle ne-a venit atât de ușor în minte. Umărindu-i îndeaproape evoluția, am văzut cum a făcut din natură sursa lui principală de inspirație și, desi știam cum lucrează, a reușit din nou să ne surprindă cu imaginația lui bogată și cu obsesia pentru detalii.”

Calendarul 2020 reflectă grija companiei Lavazza pentru sustenabilitate și viitorul planetei. Aceasta a început să fie transpusă în fotografie din în 2015, odată cu trilogia dedicată Apărătorilor Pământului, creată de Steve McCurry, Joey Lawrence și Denis Rouvre, trei fotografi excepționali care au reușit să înfățișeze memorabil chipurile oamenilor care își protejează pământul zi de zi. Ilustrarea ecosistemului fragil, dar totodată plin de vitalitate, a continuat cu Platon, care în 2018 a dedicat proiectul 2030: Ce faci? celor 17 Obiective De Dezvoltare Durabilă ale  ONU.

2019 a fost anul lui Ami Vitale, fost fotograf al revistei National Geographic și unul dintre cei mai importanți fotoreporteri contemporani: calendarul realizat de ea a documentat șase proiecte de artă ce aveau ca motiv central natura surprinsă în Thailanda, Maroc, Elveția, Columbia, Kenya și Belgia. Fotografiile din proiectul LaChapelle, pe de altă parte, au fost realizate în Hawaii, unde artistul trăiește de câțiva ani într-o fermă eco-sustenabilă. Aici a devenit interesat de fotografia de peisaj și s-a concentrat asupra mediului. O viziune în concordanță cu cea a mărcii, care ne îndeamnă să protejăm planeta, în timp ce avem grijă și de frumusețea ei.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

5 sfaturi esențiale de îngrijire a pielii iarna

Se spune că pentru a aprecia frumusețea unui fulg de nea este necesar să înfrunți frigul. Iarna are propriul farmec, însă pe cât de frumos este acest anotimp, pe atât de mult poate deteriora frumu... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot