City Grill deschide Prăvălia lui Manuc, o băcănie cu produse tradiționale românești

Cei care iubesc produsele tradiționale românești, preparate corect și curat, după rețete vechi, sunt așteptați să treacă pragul Prăvăliei lui Manuc. Băcănia, deschisă în inima Capitalei, își așteaptă mușteriii cu gemuri și dulcețuri, zacuscă, dar și vinuri, mezeluri și brânzeturi. Spațiul deschis în continuarea Hanului lui Manuc invită și la degustare, dispunând de 45 de locuri.

Prăvălia lui Manuc, cel mai nou spațiu al Grupului City Grill, aduce în centrul Capitalei produse tradiționale românești, fiind prima investiție a grupului în această nouă direcție. Băcănia, care se află în continuarea restaurantului cu același nume, emblematic pentru București, este destinată atât clienților Hanului, cât și tuturor celor aflați în căutarea de produse tradiționale românești, preparate după rețete vechi.

Spațiul devenit disponibil în continuarea Hanului este prea mic pentru a ne gândi să extindem restaurantul. Tocmai de aceea, știind foarte bine că zona era cunoscută în perioada interbelică pentru varietatea de prăvălii, ne-am lăsați inspirați de acest lucru și am decis să deschidem o băcănie, o prăvălie – replică a acelor vremuri. În contextul în care traficul de turiști la Hanu lui Manuc în sezon este foarte mare, fiind considerat un punct de atracție al Capitalei, prăvălia vine ca o continuare firească, oferind o mostră de produse tradiționale românești, un suvenir care întregește experiența culturii noastre, a precizat Daniel Mischie, CEO City Grill Group.

Prăvălia dispune de o suprafață totală de 103 metri pătrați, pe trei nivele – parter, etaj și supantă, iar investiția totală în amenajarea acestuia a fost de aproximativ 80.000 de euro. Prăvălia lui Manuc vizează deopotrivă clienți turiști, dar și persoane care își doresc să cumpere local, produsele disponibile fiind exclusiv produse românești, după rețete tradiționale.

Prăvălia lui Manuc funcționează ca o băcănie, comercializând gemuri și dulcețuri, mezeluri și brânzeturi, sortimente variate de zacuscă, vinuri și alte produse alcoolice, toate realizate după rețete românești vechi, astfel încât gustul să rămână autentic.

Proporția clienților străini la Restaurant Hanul lu’ Manuc ajunge la peste 50% pe timpul verii, datorită grupurilor organizate, pentru care restaurantul este un punct de atracție, dar și vizitatorilor individuali aflați în căutarea locurilor emblematice ale orașului.

Cel mai probabil ponderea celor care vor călca pragul prăvăliei se va păstra ușor în favoarea turiștilor străini, prin urmare avem în vedere extinderea ofertei de produse pe zona de suveniruri și gift shop. Însă produsele disponibile în prăvălie sunt deja apreciate de publicul local, care caută preparate autentice și delicii culinare tradiționale–spune Daniel Mischie.

De asemenea, pentru clienții locali, în următoarea perioadă produsele din oferta prăvăliei vor fi disponibile și pe platformele de livrare unde se află deja Hanu’ lui Manuc. Potrivit unui sondaj comandat de Grupul City Grill anul trecut, peste 66% dintre bucureșteni sunt fani ai mâncării tradiționale românești, iar 76% dintre intervievați au comandat în restaurant astfel de specialități în ultimele trei luni.

Despre Grupul City Grill

Grupul City Grill este cel mai important jucător român din industria restaurantelor. Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanu’ Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café. În 2019, Grupul City Grill a inclus în portofoliu și Prăvălia lui Manuc, un concept de băcănie, în continuarea restaurantului Hanu’ lui Manuc.

Încă de la primul restaurant, Grupul City Grill a avut la bază ideea de a oferi clienților un loc potrivit pentru a invita un partener de afaceri la masă, de a crea un loc de relaxare necesar în pauza de masă, cu familia sau cu prietenii. Prin restaurantele operate, Grupul City Grill se adresează clientului urban care obișnuiește să-și petreacă timpul liber în oraș și să-si stabilească intâlnirile business sau personale la o cafea. Meniurile din restaurante sunt accesibile și variate, cu specific românesc și internațional.

Din 2019, Grupul City Grill a devenit Furnizor al Casei Regale a României, apreciat de familia regală pentru gusturile preparatelor și efortul de a menține în actualitate rețetele tradiționale românești.

Restaurantul Caru’cu Bere operat de Grupul City Grill este cel mai cunoscut și premiat restaurant cu specific românesc din București, fiind inclus începând cu 2018 și  în ghidul ghidul Gault&Millau.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

Hidratarea, rețeta unui ten frumos pe timp de iarnă

Trebuie să avem în vedere faptul că iarna usucă tenul şi îl deshidratează din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului rece. Pielea este organul care ocupă cea mai mare suprafață din corp și are... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot