Vrei să fii prietenul meu?

„Vrei să fii prietenul meu?” este cea mai recentă carte tradusă de editura Cartea Copiilor din portofoliul lui Eric Carle, autorul renumit pentru unicitatea ilustraţiilor obţinute prin tehnica colajului.
 
Cartea spune povestea unui şoricel simpatic, dar tare singur, care îşi ia inima în dinţi şi pleacă în căutarea unui prieten. Carle a declarat că această poveste autobiografică îi este cea mai apropiată de suflet, pentru că în singurătatea şoricelului se regăseşte experienţa micului Eric, care la vârsta de 5 ani s-a mutat împreună cu familia din SUA în Germania, intrând într-o nouă comunitate în care îi lipseau vechii prieteni.
 
Vrei să fii prietenul meu? este cea de-a patra carte a lui Eric Carle lansată de editura Cartea Copiilor, după «Prima mea carte despre culori», «Prima mea carte despre numere» şi «Omida mâncăcioasă».
 
Succesul acestor titluri i-a determinat să continuie seria Eric Carle, ce conţine cărţi mereu surprinzătoare, ilustrate în inegalabilul stil al autorului.
 
"Am ales «Vrei să fii prietenul meu?» pentru ideea în jurul căreia se centrează – prietenia -, sentiment ce, fără îndoială, sporeşte bucuria de a fi copil", subliniază Alexandru Călin, directorul Editurii Cartea Copiilor.
 
În drumul său, şoricelul întâlneşte multe animale şi, neţinând seama de mărime, de înălţime sau de cât de ascuţiţi le sunt dinţii, le propune să fie prietenii lui. Acestea îl refuză din diferite motive, de cele mai multe ori superficiale. Girafa este mult prea înaltă pentru el, iar cangurul are deja un pui în marsupiu. Şoricelul se loveşte şi de indiferenţa leului, de trufia păunului, de reticenţa calului sau de egoismul crocodilului. Totuşi, în final, norocul pare să-i surâdă: călătoria lui îşi găseşte finalitatea – un prieten.
 
Cartea este un bun prilej de a-i învăţa pe copii să deosebească animalele şi nu oricum, ci după coadă. Fiecare filă din dreapta conturează doar coada animalului, iar când cel mic va da pagina, va regăsi corpul în întregime şi va vedea dacă a ghicit corect. În plus, cartea subliniază şi diferite aspecte din lumea necuvântătoarelor, deosebit de interesante pentru cei mici: prietenia dintre crocodil şi mica pasăre ce-i curăţă dinţii, caracteristica unică a cangurului de a-şi purta puiul în marsupiu şi felul în care păunul îşi etalează coada de o frumuseţe rară.
 
Cartea, recomandată copiilor între 0 şi 6 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la preţul de 21 lei, precum şi în librăriile Cărtureşti, Humanitas şi în celelalte librării mari din ţară.
 
Despre Eric Carle
 
Arta lui Eric Carle, prin care îşi ilustrează cărţile, este unică în domeniul literaturii pentru copii şi foarte uşor de recunoscut. Ca tehnică, Carle foloseşte colajul: pictează hârtia cu diverse modele şi texturi, apoi o decupează şi combină fragmentele obţinute în imagini sugestive. Toate cărţile sale au o latură interactivă: pagini decupate, forme surprinzătoare, luminiţe care clipesc (în "The Very Lonely Firefly"), chiar şi cântecul unui greieraş (în "The Very Quiet Cricket"), transformând cărţile în "jucării de citit".
 
Copiilor le place să-l imite pe Eric Carle, pictând şi decupând, şi mulţi îi trimit desene şi colaje inspirate de ilustraţiile cărţilor sale. Autorul primeşte săptămânal sute de scrisori de la micii lui admiratori. “Am convingerea că toţi copiii au o curiozitate instinctivă de a descoperi noul şi o tendinţă naturală către creativitate. Aş vrea să-i ajut să descopere că a învăţa lucruri noi este, în acelaşi timp, fascinant şi distractiv", declară Eric Carle.

Eric Carle, acum în vârstă de 80 de ani, a primit numeroase distincţii şi premii de-a lungul carierei sale, printre care premiul I la categoria "Cărţi ilustrate" în cadrul "International Children's Book Fair" din Bologna, Italia (1970), “Silver Medal”, din partea oraşului Milano, Italia (1989), “Regina Medal”, din partea Catholic Library Association (1999) sau titlul de „Remarcabilul prieten al copiilor”, oferit de Muzeul Copiilor din Pittsburgh (1999).

Despre Cartea Copiilor
 
Editura Cartea Copiilor este o editură tânără, care, din 2007, oferă micilor cititori români cărţile unora dintrecei mai populari autori şi ilustratori internaţionali. Editura Cartea Copiilor a tradus titluri clasice din literatura pentru copii a lumii, cărţi consacrate de-a lungul deceniilor, cum ar fiseria iepuraşului Miffy, de Dick Bruna, sau"Omida mâncăcioasă” a lui Eric Carle.
 
Cartea Copiilor se deosebeşte de celelalte edituri de cărţi pentru copii din România prin accentul pus pe ilustraţii, la fel de valoroase ca textele şi mesajele transmise. Toate titlurile au fost alese în aşa fel încât să cultive gustul copiilor pentru frumos şi pentru artă, printr-o diversitate de stiluri de ilustrare: tehnica colajului, folosită de Eric Carle, unică în literatura pentru copii, desenul minimalist in culori vii, al lui Dick Bruna, arta lui Silke Leffler, inspirată din design textil, delicateţea desenelor în acuarelă ale Anitei Jeram sau stilul abundent în detalii atent evidenţiate, abordat de japoneza Nami Adachi.
 
Mai mult, Cartea Copiilor oferă celor mici jucării de pluş, puzzle-uri, jocuri sau planşe de colorat cu personajele lor preferate, toate disponibile la http://carteacopiilor.ro/catalog.php


Autor: L.I.Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Nevoia de frumos și inspirație în viața noastră

Frumusețea, un cuvânt delicat, mult prețuit printre oameni și unic ca înțeles pentru fiecare dintre noi. Ne place să descoperim frumusețea ascunsă printre umbre, să o admirăm la nesfârșit și s

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot