Camino, miracolul unei călătorii

O carte senzaţională, o carte despre curaj şi încredere în sine, despre puterea unei femei de a înfrunta singură misterul şi neprevăzutul unei călătorii de 800 de kilometri, pe jos.
 
După mai bine de zece ani de carieră construită cu succes în domeniul marketingului şi al publicităţii, Veronica Drăgoi porneşte în vara lui 2004 pe Camino, împinsă de setea căutării de sine, într-o perioadă de cumpănă profesională şi sufletească.
 
Cei 800 de kilometri parcurşi pe jos, în celebrul pelerinaj spaniol dintre Roncesvalles şi Santiago de Compostela, i-au adus pacea interioară îndelung râvnita, dar şi neastâmpărul de a-şi împlini un vis din copilărie: cel de a scrie o carte.
 
El Camino este un traseu marcat în aproape toată Europa, dar străbătut de oameni de pe toate continentele, o provocare fizică şi spirituală întru regăsirea propriului eu.
 
Pelerinajul spre Santiago de Compostela din Spania este un traseu de aproape 800 kilometri pe care cei mai mulţi aleg să îi parcurgă pe jos, un drum presărat cu trăiri unice şi întâmplări magice.

"Au fost 25 de zile de mers pe jos, fără un antrenament în prealabil, însă dorinţa de a ajunge la capăt m-a ajutat să înving lipsa condiţiei fizice", spune Veronica Drăgoi.

"În prima jumătate a cărţii, am invidiat-o pe autoare pentru aventura călătoriei la care s-a încumetat. La finalul lecturii, o invidiam deja pentru cartea pe care a scris-o în urma acestei experienţe. (…)Naraţiunea este seducătoare, dar farmecul irezistibil al cărţii vine din felul în care autoarea ne obligă, cu talent şi măiestrie a persuasiunii, să ne regăsim în întâmplările pline de emoţie, de curaj, de haz sau de tristeţe ale drumului său şi să medităm la propriile noastre călătorii de viaţă", declară Alice Năstase, editor şef al revistei Tango, despre romanul Veronicăi Drăgoi.

Daca faci calcule şi totul îţi dă cu minus, du-te pe Camino! Un fel de ped aspera ad astra... Sau măcar citeşte Camino!


Autor: ElyaAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Seducerea destinului. Cum sa eviti mediocritatea

Text de Sofia Dumitriu, psiholog Acum ca isteria sarbatorilor s-a potolit, ca povara de a “face” ceva de revelion a trecut, ca SMS-urile prea-pline de intelepciune sablon nu mai blocheaza reteaua, ... Citeste tot

Previzibilul din capul meu

Ma intreb uneori daca chiar totul e previzibil sau mai e loc de schimbari naucitoare?? Ca asa, intre ele ,sa apara o situatie care sa aduca a surpriza am mai intilnit dar schimbari care sa ma surp...Citeste tot

O toamnă plină de culori

   Calendaristic, toamna s-a instalat, chiar dacă vara se lasă cu greu alungată. Toamna înseamnă în primul rând culoare și cine nu iubeşte culorile toamnei? Înainte ca toate ramurile să devină go... Citeste tot

Am tot ce-mi trebuie

 

Nu de puţine ori mi-a fost dat să percep invidii dense, aproape palpabile, la adresa mea.... Citeste tot

tete-a-tete, NIG și scriitorul Constantin Ciucă. Despre femei.

 

Domnelor și domnilor, pentru o vreme, tete-a-tete-urile mele se vor concentra puțin asupra unui subiect fierbinte : Femeia.

Femeia așa cum est... Citeste tot

Tu cum traiesti?

Sunt vreo doua perioade pe an cand ne-apuca bunatatea. Zenul, karma si feng shuiul, vorba cantecului, sunt la noi acasa.  Necredinciosii fac infuzie de credinta involuntara, credinciosii se apleaca de...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot