E oficial: Vinul roşu creşte dorinţa sexuală a femeilor

Deşi mai toată lumea bănuia că există o legătură între vinul roşu şi libidoul femeilor, un studiu a certificat acest lucru.

Studiul, realizat în Italia, a concluzionat că femeile care beau de obicei vin roşu, dar nu în cantităţi exagerate, au un apetit mai mare pentru sex decât cele care consumă altfel de alcool, conform The Telegraph.

O teorie agreată de cercetătorii italieni este aceea că anumiţi compuşi din vinul roşu afectează într-un mod pozitiv funcţia sexuală, îmbunătăţind circulaţia sângelui în zona genitală.

Studiul, primul care a vrut să determine dacă există vreo legătură între sexualitatea feminină şi vinul roşu, a fost realizat de Universitatea din Florenţa pe un lot de 800 de femei sănătoase, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani.

Voluntarele au fost împărţite în trei grupe: unul format din femei care consumă unul sau două pahare de vin roşu zilnic, unul format din femei care beau mai puţin de atât, indiferent dacă vin roşu sau altceva, şi un al treilea grup format din femei care nu consuma deloc alcool.

Abstinenţa nu e sexy!

Femeile care consumă în mod normal mai mult de două pahare pe zi au fost excluse, pentru că rezultatul să nu fie pus pe seama stării de ebrietate.

Femeile din toate cele trei grupuri au fost supuse unui chestionar, iar rezultatele au arătat că doamnele din primul grup, al celor care consumă unul sau două pahare de vin roşu zilnic, au strâns cele mai multe puncte. Punctajul oglindeşte şi dorinţa sexuală, mai mare în cazul lor.

În mod paradoxal, băutoarele de vin sunt mai în vârstă

Ceea ce este şi mai surprinzător e faptul că femeile care consumă vin roşu în mod normal tind să fie mai în vârstă decât cele care nu beau deloc sau consuma alcool în cantităţi mici şi nu neapărat vin. În mod normal, vârsta ar trebui să facă în aşa fel încât libidoul lor să scadă.

Cum acţionează însă vinul roşu în cazul lor rămâne un mister, putând fi vorba despre o circulaţie mai bună în zona pelviană sau despre antioxidanţii conţinuţi de licoare.
 
(sursa: ziare.com)


Autor: A.S.Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Nevoia de frumos și inspirație în viața noastră

Frumusețea, un cuvânt delicat, mult prețuit printre oameni și unic ca înțeles pentru fiecare dintre noi. Ne place să descoperim frumusețea ascunsă printre umbre, să o admirăm la nesfârșit și s

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot