De ce plătesc bărbaţii pentru sex?

E o întrebare care se află pe buzele multor femei, însă cu răspunsuri extrem de variate. Cei care încearcă să lupte cu fenomenul traficului de persoane şi care au studiat această problemă spun că motivele sunt complexe.

Psihologii au vorbit cu 700 de bărbaţi din lume, pentru a afla răspunsul la această întrebare. Motivele sunt extrem de diverse: de la singurătate până la dorinţa pură. "Nu e mare lucru, e ca şi cum ai bea o bere", a explicat unul dintre bărbaţii care plăteşte ocazional pentru sex, citat de ABC News.

Alţii şi-au explicat vizitele la bordel sau în camerele puse la dispoziţie de prostituate prin fraze de genul "prostituţia e ca şi masturbarea, dar fără să-ţi foloseşti propria mână" sau "bărbaţii merg la prostituate pentru a face lucruri pe care nu le pot face cu alte femei", a explicat altcineva.

"Trăim în epoca cafelei instant, a mâncărurilor instant. Acesta este sexul instant", este părerea unui alt bărbat care plăteşte pentru sex, în timp ce un altul are păreri mai radicale: "prostituţia este ultima soluţie pentru fantasmele sexuale neîmplinite. Violul ar fi mai puţin sigur".

Chiar dacă recunosc că unele dintre femeile pe care le plătesc pentru sex ar putea fi victimele unor reţele de tarfic de persoane, bărbaţii reacţionează cu replici de genul: "îmi pare rău pentru aceste fete, dar asta e ceea ce îmi doresc". În plus, ei pretind că adesea nu cunosc aceste aspecte şi că nici nu le prea pasă.

Motivul cel mai invocat pentru care merg la prostituate este satisfacerea nevoii imediate. În 21% dintre cazuri bărbaţii îşi doresc un anumit gen de femeie, cu anumite trăsături, de o anumită rasă sau stereotip sexual, cum ar fi femeile docile, supuse.

20% dintre bărbaţii chestionaţi au mărturisit că merg la prostituate pentru că se simt nesatisfăcuţi de relaţiile actuale, iar 15% pentru că nu-şi doresc implicare emoţională sau angajamente. Doar 3% au declarat că plătesc femei pentru sex pentru că ar fi dependenţi de sex sau pentru că au băut prea mult, după cum explică Melissa Farley, psiholog şi coautor al studiului.

Potrivit acesteia, bărbaţii merg însă din ce în ce mai rar la prostituate, în SUA acest fenomen scăzând semnificativ. Însă în anumite părţi din China, cum ar fi SE ţării, unul din 4 bărbaţi merge la prostituate. Cât despre cele din urmă, 98% dintre ele declară că nu le face deloc plăcere activitatea pe care o prestează.

Diferenţele între generaţii, când vine vorba de a plăti pentru sex, sunt vizibile. Un studiu realizat în 1992, pe 3.432 de bărbaţi cu vârste de 18 - 59 de ani, a arătat că 10% dintre vârstnici avuseseră prima experienţă sexuală cu o prostituată.

În ziua de azi, procentul tinerilor care procedează la fel este de 0, declară Ed Laumann, profesor de sociologie la Universitatea Chicago. Şi asta pentru că revoluţia sexuală a făcut ca sexul premarital să fie mult mai accesibil, iar prostituatele să nu mai fie singura alternativă.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Seducerea destinului. Cum sa eviti mediocritatea

Text de Sofia Dumitriu, psiholog Acum ca isteria sarbatorilor s-a potolit, ca povara de a “face” ceva de revelion a trecut, ca SMS-urile prea-pline de intelepciune sablon nu mai blocheaza reteaua, ... Citeste tot

Previzibilul din capul meu

Ma intreb uneori daca chiar totul e previzibil sau mai e loc de schimbari naucitoare?? Ca asa, intre ele ,sa apara o situatie care sa aduca a surpriza am mai intilnit dar schimbari care sa ma surp...Citeste tot

Ieftin și bun de pe Notino

După cum știm, NOTINO este raiul parfumurilor și al celor mai căutate produse cosmetice. Găsim pe site, dar și în magazine tot ce ne dorim în materie de frumusețe, cele mai căutate branduri, unele... Citeste tot

Am tot ce-mi trebuie

 

Nu de puţine ori mi-a fost dat să percep invidii dense, aproape palpabile, la adresa mea.... Citeste tot

tete-a-tete, NIG și scriitorul Constantin Ciucă. Despre femei.

 

Domnelor și domnilor, pentru o vreme, tete-a-tete-urile mele se vor concentra puțin asupra unui subiect fierbinte : Femeia.

Femeia așa cum est... Citeste tot

Tu cum traiesti?

Sunt vreo doua perioade pe an cand ne-apuca bunatatea. Zenul, karma si feng shuiul, vorba cantecului, sunt la noi acasa.  Necredinciosii fac infuzie de credinta involuntara, credinciosii se apleaca de...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot