De ce plătesc bărbaţii pentru sex?

E o întrebare care se află pe buzele multor femei, însă cu răspunsuri extrem de variate. Cei care încearcă să lupte cu fenomenul traficului de persoane şi care au studiat această problemă spun că motivele sunt complexe.

Psihologii au vorbit cu 700 de bărbaţi din lume, pentru a afla răspunsul la această întrebare. Motivele sunt extrem de diverse: de la singurătate până la dorinţa pură. "Nu e mare lucru, e ca şi cum ai bea o bere", a explicat unul dintre bărbaţii care plăteşte ocazional pentru sex, citat de ABC News.

Alţii şi-au explicat vizitele la bordel sau în camerele puse la dispoziţie de prostituate prin fraze de genul "prostituţia e ca şi masturbarea, dar fără să-ţi foloseşti propria mână" sau "bărbaţii merg la prostituate pentru a face lucruri pe care nu le pot face cu alte femei", a explicat altcineva.

"Trăim în epoca cafelei instant, a mâncărurilor instant. Acesta este sexul instant", este părerea unui alt bărbat care plăteşte pentru sex, în timp ce un altul are păreri mai radicale: "prostituţia este ultima soluţie pentru fantasmele sexuale neîmplinite. Violul ar fi mai puţin sigur".

Chiar dacă recunosc că unele dintre femeile pe care le plătesc pentru sex ar putea fi victimele unor reţele de tarfic de persoane, bărbaţii reacţionează cu replici de genul: "îmi pare rău pentru aceste fete, dar asta e ceea ce îmi doresc". În plus, ei pretind că adesea nu cunosc aceste aspecte şi că nici nu le prea pasă.

Motivul cel mai invocat pentru care merg la prostituate este satisfacerea nevoii imediate. În 21% dintre cazuri bărbaţii îşi doresc un anumit gen de femeie, cu anumite trăsături, de o anumită rasă sau stereotip sexual, cum ar fi femeile docile, supuse.

20% dintre bărbaţii chestionaţi au mărturisit că merg la prostituate pentru că se simt nesatisfăcuţi de relaţiile actuale, iar 15% pentru că nu-şi doresc implicare emoţională sau angajamente. Doar 3% au declarat că plătesc femei pentru sex pentru că ar fi dependenţi de sex sau pentru că au băut prea mult, după cum explică Melissa Farley, psiholog şi coautor al studiului.

Potrivit acesteia, bărbaţii merg însă din ce în ce mai rar la prostituate, în SUA acest fenomen scăzând semnificativ. Însă în anumite părţi din China, cum ar fi SE ţării, unul din 4 bărbaţi merge la prostituate. Cât despre cele din urmă, 98% dintre ele declară că nu le face deloc plăcere activitatea pe care o prestează.

Diferenţele între generaţii, când vine vorba de a plăti pentru sex, sunt vizibile. Un studiu realizat în 1992, pe 3.432 de bărbaţi cu vârste de 18 - 59 de ani, a arătat că 10% dintre vârstnici avuseseră prima experienţă sexuală cu o prostituată.

În ziua de azi, procentul tinerilor care procedează la fel este de 0, declară Ed Laumann, profesor de sociologie la Universitatea Chicago. Şi asta pentru că revoluţia sexuală a făcut ca sexul premarital să fie mult mai accesibil, iar prostituatele să nu mai fie singura alternativă.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Parfumul vieţii

Nu ştiu  pe lume ceva mai suav, mai efemer decât banala picătură de parfum. E ca şi cum, în iureşul poverilor lumeşti, te-nvăluie o aripă de înger şi uneori, ajunge doar o clipă pentru ca dulcea î... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot